Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om HK Silwing-Troja

Följ

HK Silwing-Troja

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
HK Silwing-Troja
Välj lag

Kontaktinformation

Namn HK Silwing-Troja
Adress c/o Nilsson Sockenvägen 418
Postadress 12263 Enskede
E-post info@silwingtroja.se
Orgnr 802407-1790
Kontonr PG: 510401-3

Om HK Silwing-Troja

I HK Silwing/Troja verksamhet finns lag i alla åldrar. Under säsongen 2021/22 hade klubben 19 lag i seriespel samt deltagande i USM i flera åldersklasser. Klubben har sin hemmaplan i Högdalshallen söder om Stockholm men bedriver sin verksamhet även i bland annat Kämpetorpshallen och Skarpnäckshallen.

Historia

1949 startade några kamrater på Södermalm i Stockholm idrottsklubben IK Silwing. Namnet tog man från en del av den park som ligger bakom Eriksdalshallen, Silwerlings Hage. Den andra delen heter Erikslunden men det namnet var redan upptaget av Lundens BK.

IK Silwing växte med tiden till en relativt stor klubb med många avdelningar men under 60-70-talet så blev man en renodlad handbollsklubb. I slutet av 70-talet så flyttades verksamheten från Södermalm till Högdalen då träningsförhållandena i Eriksdalshallen blev för dåliga. Man slog sig även ihop med flickföreningen BK Troja och blev tillsammans HK Silwing/Troja.

Silwing har varit Högdalen trogen och har sitt upptagningsområde främst i Högdalen, Stureby, Rågsved och Älvsjö. Trots små resurser så har man utbildat många duktiga spelare och mest känd under modern tid är Nicklas Grundsten som proffs och som tidigare spelat elitseriehandboll i Hammarby IF HF. Damlaget firade stora framgångar i början på 80-talet med bland annat en SM-final mot Irsta.